Start nieuwbouw bedrijfsunits Businesspark ‘Beemsterweg’ Almere
24-01-2022

Op het bedrijventerrein Hollandsekant te Almere wordt op de laatste vrije bouwkavel het ‘Businesspark Beemsterweg’ gerealiseerd. Door het ‘open’ en verzorgde karakter van het bedrijventerrein verdient het nieuw te realiseren bedrijfsgebouw een stijlvolle uitstraling. Dit eigentijdse bedrijfsgebouw biedt ruimte aan 7 zelfstandige units.

De units worden gekenmerkt door een moderne uitstraling met een royale bouwhoogte van zowel de begane grond als de eerste verdieping. De totale hoogte van het pand bedraagt dan ook ruim 9 meter. Alle units worden uitgevoerd met een gedeelte verdiepingsvloer, een hoge overheaddeur, een aparte loopdeur en minimaal drie eigen parkeerplaatsen op het buitenterrein.

Het object dient medio juni 2022 te worden opgeleverd en overgedragen aan de toekomstige eigenaren.

 

 

Nieuwsbrief 1e jaargang - december 2021
23-12-2021

Hierbij presenteren wij de vierde editie van onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te stellen van onze projecten en nieuwsfeitjes.

 

 

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief 1e jaargang - oktober 2021
01-11-2021

Hierbij presenteren wij de derde editie van onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te stellen van onze projecten en nieuwsfeitjes.

 

 

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwbouw woonhuis aan de Visserkade opgeleverd
01-11-2021

Na een bouwtijd van acht maanden is het woonhuis aan de Visserkade op vrijdag 22 oktober jl. opgeleverd en hebben de bewoners hun intrek genomen. Komende tijd worden de puntjes op de i gezet met de afwerking van de opleverpunten.

Het grote genieten, wonend aan het water, kan gaan beginnen!

 

 

 

Nieuwsbrief 1e jaargang - juli 2021
31-07-2021

Trots presenteren wij de tweede editie van onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te stellen van onze projecten en nieuwsfeitjes.

 

 

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwbouw woonhuis aan de Rooversbroekdijk Lisse
01-06-2021

Aan de Rooverbroekdijk is een start gemaakt met de nieuwbouw van een tweede bedrijfswoning ter plaatse van  boerderij Duineveld. Deze woning, met uniek uitzicht over het uitgestrekte water van de Ringvaart en op de Lisserpoelmolen zal medio december van dit jaar worden opgeleverd.
 

 

Het nieuwe 'normaal'
11-05-2021

Als gevolg van de covid-19 pandemie is de wachtruimte in de huisartsenpraktijk Derks aan de Wilhelminastraat 53 aangepast aan het nieuwe ‘normaal’.

Aan het oog van de buurt onttrokken ligt naast de huidige wachtruimte een zonnige binnentuin. Deze binnentuin is door drie bestaande ‘praktijkmuren’ en een schutting omsloten. Door het maken van een overkapping, met veel daglicht, is er een nieuwe wachtruimte gecreëerd. Met het in gebruik nemen van deze tweede wachtruimte, komt de praktijk, met in achtneming van de anderhalve meter norm, weer op het ‘oude’ aantal stoelen uit en kan de praktijk met goede looproutes weer draaien als voorheen. Hiermee ronden wij als betrokken buro een 3e interne verbouwing af en is de praktijk gereed voor de toekomst!

 

 

Nieuwsbrief 1e jaargang - april 2021
08-04-2021

Trots presenteren wij de eerste editie van onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te stellen van onze projecten en nieuwsfeitjes.

 

 

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwbouw bungalow achter bloembinderij van der Post Haven 10 te Hillegom
09-03-2021

In de tuin van bloembinderij van der Post, welke al bijna 60 jaar gevestigd aan de Haven 10 in Hillegom, zal medio juni van dit jaar, gestart worden met het realiseren van een leuke levensloopbestendige bungalow. Naast deze nieuwbouw zal de bovenverdieping van de winkel geschikt worden gemaakt voor twee appartementen.

Leuke note beoordeling Welstandscommissie:

'De vormgeving doet ons denken aan een voormalig waterleidinggebouwtje'

 

 

Nieuwbouw bedrijfsverzamelgebouw Coenecoop III kavel 15 en 16/17 te Waddinxveen
23-02-2021

Waddinxveen is in de regio de plaats met de meeste bedrijventerreinen. Coenecoop III is een kleinschalig en representatief bedrijvenpark, gelegen in een sfeervolle parkachtige en waterrijke omgeving.

Voor kavels 15 en 16/17 zijn voor de Dijkzone, midden en zuid, twee ontwerpen gemaakt voor de realisatie van in totaal 11 bedrijfsunits op betreffende locatie, waarbij rekening is gehouden met het beeldkwaliteitsplan ten opzichte van de omgeving. De bedrijfsunits gaan medio maart 2021 in de verkoop.

 

 

Verbouwing/restyling villa aan de Spinozaweg Noordwijk
18-02-2021

Op een toplocatie aan de Spinozaweg in Noordwijk, op slechts 100 meter loopafstand van het strand, staat deze villa in wijk De Zuid. De woning heeft een fraai uitzicht over de Zuidduinen en dateert uit 1976.

In september is de aannemer gestart met een grootschalige verbouwing, waarbij het karakter van de woning blijft behouden. De woning krijgt een hoogwaardige afwerking, aansluitend aan de normen van deze tijd. De buitenzijde van de woning wordt voorzien van een geïsoleerd gevelstucsysteem, aluminium puien met minimalistische afmeting en wordt het dak over de gehele oppervlakte voorzien van PV panelen.

Het interieur komt tot stand i.s.m. met een interieurdesigner en krijgt een warme en mediterraanse uitstraling, in aansluiting met buiten waar een wellness wordt gerealiseerd.

 

 

Uitbreiding TBMA aan de Delfweg te Noordwijkerhout
09-02-2021

TBMA is gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van oplossingen voor het transport van stortgoed in de procesindustrie en leveren van doseersluizen, wisselkleppen en andere componenten voor het verwerken van bulkgoederen.

Als gevolg van de schaalgrootte van orders voldoet de huidige bedrijfsruimte niet meer om te kunnen voldoen aan de vraag. Achter de huidige bedrijfsruimte zal een uitbreiding gaan plaats vinden van 800 m2 met een bouwhoogte van 12 meter. Het pand zal worden uitgerust met een kraanbaan om het productieproces te vergemakkelijken. Tevens worden de bestaande gevels gerenoveerd waarmee bestaan en nieuw 1 geheel gaan vormen.
 

 

Nieuwbouw woonhuis Visserkade Lisse
09-02-2021

Medio oktober zal aan de Greveling, ter plaatse van de markante botenloods, een nieuwe invulling worden gegeven, en zal aan de Visserkade een fraaie woning verrijzen.

De woning wordt uitgevoerd in een eigentijdse handvormsteen in combinatie met een houten gevelvulling. De vlakke dakpan, grote overstekken en een vide welke in hoofdvorm doorloopt in het dak, geven de woning een modern karakter.

De voorbereidingen voor de nieuwbouw zijn in volle gang en wordt er in het voorjaar een start gemaakt met de sloop van de markante loods en het bouwrijp maken van de grond. Hiermee wordt de Visserkade uitgebreid met een mooie woning.

 

 

Fase 1 van de nieuwbouw aan de Loosterweg 8 te Voorhout afgerond
05-11-2020

Januari jongstleden is de nieuwbouw van de bedrijfsruimte met kantoor aan de Loosterweg 8 te Voorhout van start gegaan. Inmiddels is fase 1 opgeleverd. Het fraaie pand is reeds in gebruik genomen en kunnen de bedrijfsactiviteiten van de firma van Reisen en Zonen B.V., na de brand in 2019, weer op één locatie worden voortgezet. In aansluiting op de nieuwbouw zijn de werkzaamheden voor fase 2 opgestart. Dit betreft de sloop van het voormalige kantoor en de gevelrenovatie van de bestaande schuren.
 

 

Restauratieprijs voor bollenschuur Weltevreden Sassenheim
05-11-2020

Stichting Oud Sassenheim (SOS) heeft de jaarlijkse Restauratieprijs toegekend aan de gerenoveerde bollenschuur aan de Kastanjelaan 14a in Sassenheim. Het gebouw is omgevormd tot een complex met vijf appartementen. De prijs is in 2012 door SOS ingesteld om de aandacht te vestigen op beeldbepalende panden in Sassenheim.

De nu onderscheiden bollenschuur stamt uit 1927. Het gebouw is een gemeentelijk monument en staat ook vermeld in de regionale collectie bollenschuren van het Cultuurhistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek.

Op vrijdag 24 augustus 2020 is de renovatieprijs voor de bollenschuur Weltevreden uitgereikt aan de eigenaren met een mooie oorkonde en een schildje aan de muur.

Mede door het behoud van specifieke details, zoals de indeling van de ramen, behoud van luchtroosters en de takels aan de gevels, is het karakter van de bollenschuur behouden en heeft met een woonbestemming een invulling gekregen voor de toekomst!

 

 

Uitbreiding woonhuis Irissenstraat te Lisse
24-01-2020

In december 2019 is een aanvraag omgevingsvergunning gedaan voor de uitbreiding van een woonhuis aan de Irissenstraat te Lisse. Het ontwerp van deze woning is van de hand van architect Leen Tol Jr. en dateert uit 1954. Deze woning was destijds een onderdeel van 4 woningen die in opdracht van het bestuur van de gemeente Lisse toentertijd met rijkspremie zijn ontwikkelt.

Aan de woning zal in zijn huidige vorm een eigentijdse uitbouw worden gecreëerd in lijn met het bestaande gevelbeeld.

 

 

 

Nieuwbouw bedrijfsruimte met kantoor aan de Loosterweg 8 Voorhout
24-01-2020

P. van Reisen & Zonen Export B.V. is een bloembollen exportbedrijf welke dateert uit 1878. Door brand op 1 juli 2019 zijn verschillende opstallen onbruikbaar geworden en was het noodzaak voor het bedrijf om zo spoedig mogelijk tot herbouw te komen op de huidige locatie aan de Loosterweg te Voorhout.

In samenwerking met de gemeente Teylingen en omwonenden zijn de nodige vergunningen verkregen en is op 6 januari de nieuwbouw van de bedrijfsruimte met kantoor van start gegaan. Volgens planning zal medio juni 2020 het complex in gebruik worden genomen.
 
 

 

Radio- en Tv-studio RTV Katwijk officieel in gebruik genomen
10-10-2019

Na het uitspreken van lovende woorden over de nieuwe huisvesting en met het doorknippen van het symbolische lint, heeft wethouder Jacco Knape ‘het nieuwe’ RTV Katwijk op 27 september officieel geopend. Voorzitter van RTV Katwijk, Willem Meijvogel vertelt dat de verhuizing en de samenwerking met Uitgeverij Verhagen de start is van een nieuwe uitdaging. Toekomstbestendig worden in het snel ontwikkelende medialandschap! Met deze nieuwe huisvesting; een centrale hal, twee grote studio’s, montage en regieruimtes en de Tv-studio, zet de omroep een volgende stap in de toekomst.

 

 

 

Huisartsenpraktijk Poelpolder feestelijk geopend!
10-09-2019

Donderdag 5 september is Huisartsenpraktijk Poelpolder op feestelijke wijze geopend door dr. F. van der Salm en burgemeester L. Spruit.

De praktijk is door middel van een ‘optopping’ uitgebreid met 5 praktijkgerichte kamers op de verdieping welke in zijn verschijning door middel van een facade met houten delen aan de voorzijde van het pand met elkaar zijn ‘verbonden’. Door het gebruik van lichte kleuren en materialen in het interieur heeft de praktijk een open karakter gekregen met een ambiance van rust. Met de uitbereiding is er aan de Vivaldistraat een gezondheidsplein gerealiseerd waar alle 1e lijns zorgvoorzieningen beschikbaar zijn.

 

 

Nieuwbouw bedrijfsruimte met kantoor Elsto Drives & Controls Voorhout
10-09-2019

ELSTO Drives & Controls, gevestigd aan de Loosterweg 7 in Voorhout, produceert en levert zowel standaard als hoog specialistische aandrijvingen en daarbij behorende besturingsoplossingen. Dankzij het zeer uitgebreide leveringsprogramma, leveringen uit voorraad, zijn aandrijf- of besturingsoplossingen snel beschikbaar. Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag vanuit de logistiek is besloten om de voorraden te centraliseren en naast het bestaande pand een nieuwe opslag te realiseren.

 

Zelfs te vinden op de Alpe D’huez
25-06-2019

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

Het team van AD6 Drinkebroeders is een vriendengroep uit Noordwijkerhout die diverse evenementen georganiseerd heeft om geld in te zamelen ten behoeve van dit doel. Wij mochten deelgenoot zijn van een van hun topprestaties en bij hen, op de rug, in totaal 36 keer de berg opgaan van de Alpe D’huez. Een topprestatie!!!

 

 

Onthulling audio/visuele presentatieruimte 't Huys Dever
28-05-2019

Op zaterdag 25 mei is de audio/visuele presentatieruimte op de zolder van ’t Huys Dever op feestelijke wijze in gebruik genomen.

Deze educatieve toevoeging bij ’t Huys is tot stand gekomen uit giften/donaties ter gelegenheid van het 40-jarige jubileum van ons bureau in juni 2018. Namens alle betrokkenen wordt iedereen hartelijk bedankt voor de tot standkoming van deze aanvulling. Hiermee is het project op een leuke en creatieve afgesloten en is een wens in vervulling gegaan!

 

 

Nieuwbouw kavel 4 aan de Don Boscostraat ook van start!
14-05-2019

Nu de palen in de grond zitten, is de derde woning van onze ontwerptafel in het Plan Don Bosco Lisse in uitvoering gegaan!

De woning wordt uitgevoerd met een karakteristieke getoogde kapvorm welke wordt afgedekt met natuurleien. Naast de verschijningsvorm van de woning worden mede beeldbepalend, de gemetselde gevels. Deze worden uitgevoerd in verschillende steenformaten, te weten: vecht, waal- en dikformaat. Deze traditionele en op ambachtelijke wijze gebakken stenen worden geleverd door de steenfabriek Vogelensangh.

De verhoudingen van de woning zijn door de zorgvuldig uitgewerkte detaillering kenmerkend en maken dat deze woning zijn eigen karakter krijgt!

 

 

Vernieuwen bedrijfsruimte en uitbreiding kantoor aan de Leidsestraat 126 Hillegom
23-04-2019

Het karakteristieke pand aan de Leidsestraat 126 in Hillegom zal met behoud van zijn uiterlijke kenmerken gedeeltelijk worden vernieuwd en uitgebreid met een eigentijds kantoorpand in een 2 laagse bebouwing met een opslag/bedrijfsruimte met een totale oppervlakte van ca. 3.000 m2.

In het ontwerp is gekozen voor een moderne stijl met gebruikmaking van veel glas, waardoor dit gebouwdeel een duidelijk contrast vormt met de stijl van de oorspronkelijke pand. Met het gebouw wordt hoogwaardige kantoor-/bedrijfsruimte aan de markt toegevoegd die aan alle hedendaagse eisen voldoet.

 

 

Herbestemming en ontwikkeling vanuit een ‘circulaire gedachte’ aan de Herenweg 80 Noordwijkerhout
16-04-2019

In een circulaire economie draait het om slim gebruik maken van grondstoffen, producten en goederen, zodat deze oneindig hergebruikt kunnen worden. Voor gebouwen betekent ‘circulair’ dat materialen weer worden hergebruikt, maar ook dat het gebouw flexibel ingezet kan worden.

Aan de Herenweg 80 te Noordwijkerhout is vanuit deze ‘circulaire gedachte’ een initiatief ontplooid waarbij zoveel mogelijk materialen van de bestaande gebouwen worden hergebruikt. Het project zal tweeledig worden ingevuld. Achter de bestaande, monumentale voorgevel van de voormalige bollenschuur en pakloods zullen 8 wooneenheden worden gerealiseerd. Ter plaatse van de voormalige schuurruimte komen 15 boetiekhotelkamers voor recreatief verblijf en een beheerderswoning.

 

 

Uitbreiding en verbouwing aan de Von Bonninghausenlaan 40 Lisse
21-02-2019

Aan de Von Bonninghausenlaan 40 zijn de werkzaamheden direct na aanvang van het nieuwe jaar van start gegaan. De woning is volledig gestript en opengewerkt voor een uitbreiding aan de achterzijde, rekening houdend met het behoud van alle karakteristieke kenmerken die deze woning bezit.

 

 

Uitbreiding Lamboo Dried & Deco aan de 2e Poellaan 8 Lisse
11-02-2019

Lamboo Dried & Deco is sinds 1982 de Nederlandse producent van droogbloemen en importeur van natuurlijke decoraties. Alle bloemen worden lokaal geteeld en vervolgens verwerkt in de droogruimtes. De meeste producten krijgen een meerwaarde in het eigen atelier, zoals verven, glitteren, sneeuwen, geuren en inpakken. Het assortiment is gericht op seizoensgebonden decoraties; zoals Valentijnsdag, Pasen, lente, zomer, herfst, winter en Kerstmis.

De in de jaren 80 populaire decoratie heeft momenteel een flow genomen. Gedroogde bloemen zijn weer in!

Met de toegenomen trendvraag blijkt de huidige bedrijfshal, gebouwd in 2011, niet voldoende ruimte te bieden voor de droging en verwerking van alle decoraties. Binnen het bestemmingsplan is gekeken naar een efficiënte oplossing om het pand uit te breiden. Op donderdag 7 februari is met het slaan van de eerste paal een start gemaakt met de uitbreiding van 800 m2 multifunctionele ruimte.
 

 

Uitbreiding/verbouwing vrijstaande bungalow aan de Poelzoom 9 te Hazerswoude-Dorp
15-01-2019

Aan de Poelzoom 9 te Hazerswoude-Dorp zijn de voorbereidingen voor een grote verbouwing van de woning in volle gang. De woning en zijn omgeving zijn totaal ‘gestript’ en de werkzaamheden voor de bouw kunnen worden gestart.

De vrijstaande bungalow is gelegen aan het water, op één van de mooiste plekjes in ’t Groene Hart’. Deze onder architectuur van architect J. Dekker uit Hazerswoude-Dorp gebouwde en bewoonde woning dateert uit 1960 en bestaat uit twee bouwblokken die samen zijn verbonden door een royale hal.

Met de verbouwing blijft de hoofdvorm volledig intact, wordt met het rondom isoleren van de woning voldaan aan de normen van deze tijd, en met toepassing van nieuw gevelmetselwerk, stucwerk en houten elementen wordt de woning in een nieuw en eigentijds jasje gestoken.

 

 

Hoog(s)tepunt RTV Katwijk
14-01-2019

De verbouwing van RTV Katwijk aan de Ambachtsweg te Katwijk nadert met rasse schreden zijn eindpunt. Met als opleverdatum van 1 februari 2019 in het zicht wordt er middels een strakke afbouwplanning sturing gegeven aan de laatste werkzaamheden om daarna het stokje over te dragen aan RTV. Men verwacht eind februari de bouw af te ronden, waarna met inrichten kan worden begonnen.

Met een korte feestelijke bijeenkomst werd vrijdagochtend 21 december het eerste hoogtepunt gemarkeerd tijdens de bouw, waarbij alle betrokkenen en belangstellenden aanwezig waren.

 

 

Nieuwbouw villa's 'Don Bosco' van start
20-12-2018

De eerste palen zijn geslagen op het ‘Don Bosco’ terrein in Lisse. Hiermee is de bouw van start gegaan en het fundament gelegd van de eerste twee van de drie villa’s aan de Beek- en Suddeoever van onze hand.

 

 

Uitbreiding bedrijfsruimte Transcontinenta B.V. aan de Tarwestraat Nieuw-Vennep
01-12-2018

Transcontinenta B.V. is een toonaangevende importeur voor Nederland en de BeNeLux op het gebied van fotografie. Alles wat met fotografie te maken heeft, van de camera’s tot aan de kleinste accessoires kunnen worden verkregen. Vanwege de snelle groei die het bedrijf momenteel doormaakt en de noodzaak voor opslagruimte hoog werd, moest er worden gezocht naar uitbreiding. Hiervoor zijn de twee naastgelegen panden verworven.

In november is er een start gemaakt met de transformatie van het bedrijf. Een deel van de panden is gesloopt en de ‘feestpaal’ is geslagen. Hiermee is er een grote stap gezet in de toekomstvisie van het bedrijf, met als prognose dat het pand medio mei 2019 wordt opgeleverd.

 

 

Woonhuis Abeelenpark Noordwijkerhout opgeleverd!
30-11-2018

Op vrijdag 16 november heeft de oplevering plaats gevonden van de nieuwbouw van het woonhuis op het  Abeelenpark te Noordwijkerhout. Na afloop hebben alle partijen een toost met elkaar uitgebracht op het prachtige eindresultaat!

 

 

Houtdag 2018
30-11-2018

Op 15 november hebben we met het voltallige buro een bezoek gebracht aan de Houtdag 2018 met als thema ‘Hout op Triomftocht’

Dit jaar was de houtdag georganiseerd in Hotel Jakarta in Amsterdam, een architectonisch staaltje van houthoogbouw. Naast een rondleiding door het hotel – als onderdeel van de Architectenweb Awards bekroond tot ‘Publiek gebouw van het Jaar’ - zat het programma vol houtkennis met toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland. Zij lieten aan de hand van hun presentaties met inspirerende projecten zien wat er allemaal mogelijk is met hout. Tijdens de ronde tafelsessie gaven marktpartijen een presentatie over de ontwikkelingen op hun vakgebied. Met een middag vol kennis en inspiratie togen wij weer huiswaarts.

 

 

Nieuw onderkomen voor RTV Katwijk
29-11-2018

Op maandag 15 oktober zijn de overeenkomsten getekend en is het RTV Katwijk na een lange zoektocht gelukt om een nieuw onderkomen voor hun radio en tv-studio te vinden. De lokale omroep RTV Katwijk trekt komend jaar, na een uitgebreide verbouwing, in bij Uitgeverij Verhagen aan de Ambachtsweg in Katwijk. De verbouwing is begin november van start gegaan en zal medio februari worden afgerond. Ons buro is betrokken van ontwerp tot begeleiding van het hele project.

 

 

Opening belevingswinkel Baaij Fresh
23-10-2018

Anderhalf jaar geleden zijn de eerste gedachten ontstaan voor een nieuw concept voor de winkels van Baaij Fish & Meat.

Op zaterdag 8 september 2018 werden beide winkels voor vier weken gesloten, waarna deze snel samensmolten tot één vers-belevingswinkel.  Woensdag 3 oktober hebben Ad en Kees Baaij, samen met familie, vrienden en andere genodigden, de nieuwe winkel in gebruik genomen. De belevingswinkel van Baaij Fresh is een feit en een aanwinst voor Lisse!

 

 

Cultuur snuiven met een sportieve touch!
21-10-2018

Waar kun je beter cultuur snuiven dan in onze Europese Culturele Hoofdstad Leeuwarden.

Ter afsluiting van ons 40 jarig jubileumjaar, ontbraken er nog 2 activiteiten aan de maandelijkse festiviteiten; een bezoek aan de Europese Culturele hoofdstad Leeuwarden en de sportieve activiteit.

Dag 1, cultuur voorzien van een vleugje architectuur.

Op vrijdag 14 september reisden we met z’n allen af naar het hoge noorden, waar we werden ontvangen op klipper ‘De Alexandra’, waar wij de nacht deinend op het water zouden doorbrengen.

Alvorens onze hut te mogen betrekken startte ons bezoek aan Leeuwarden met een genavigeerde wandeling, welke leidde langs een aantal prachtige bezienswaardigheden. Zo brachten wij een bezoek aan de tentoonstelling Places of hope (pionieren voor een betere toekomst …..) in het voormalig Fries Museum en aan de bibliotheek/hostel in de voormalige gevangenis Blokhuispoort uit 1500. Het pand,  met hierin gevestigd Dbieb, is een markant pand welke met het behoud van zijn karakteristieke eigenschappen een nieuwe invulling heeft gekregen. Dit was een bezoekje meer dan waard.

Na een overheerlijke lunch werden we getrakteerd op een ‘Friese verhalentour’ van anderhalf uur. Tijdens deze historische stadswandeling vertelde een gids het verhaal van deze unieke regio met haar eigen taal en cultuur. We leerden een beetje Fries, hebben we de Friese Statenzaal van binnen bekeken en weten we hoe Oranjekoeken gemaakt worden. Na deze stadswandeling weten we nu hoe we een ‘oprjochte Fries‘ moeten zijn.

 

Nieuwe bestemming voor voormalige bollen- kolenschuur ‘Weltevreden’ Sassenheim.
09-10-2018

Na een lange voorbereidingsprocedure heeft de gemeente en de monumentencommissie besloten het plan voor het herbestemmen van de voormalige bollen- kolenschuur ‘Weltevreden’ aan de Kastanjelaan 14a in Sassenheim, te omarmen.

Deze monumentale bollen-/kolenschuur welke dateert rond 1925 is door de jaren heen gebruikt door meerdere bedrijven. Na geruime tijd van leegstand hebben de eigenaren besloten het pand om te vormen tot vijf wooneenheden.

De buitenzijde van het pand word volledig gerestaureerd, door de gevels te reinigen, metsel- voegwerk waar nodig is te herstellen en worden de stalen kozijnen vernieuwd.

Met deze nieuwe inpassing blijft een stukje cultuurhistorisch erfgoed voor Sassenheim behouden!

 

 

Gevelwijziging kantoor en bedrijfsruimte ’s Gravendijckseweg 39 te Noordwijk
18-09-2018

De zes bedrijfsunits aan de ’s Gravendijckseweg in Noordwijk, waar we in april in een eerder artikel aandacht hebben besteed, zijn opgeleverd. Het nabijgelegen pand aan de ’s Gravendijckseweg 39, in eigendom van dezelfde opdrachtgever, zal na het verkrijgen van de gewenste vergunning aan de buitenzijde een flinke metamorfose ondergaan. Het pand wordt voorzien van een nieuw en meer eigentijds gevelbeeld.

In aansluiting op de reeds gerealiseerde bedrijfsunits, worden de gevels bekleed met panelen van aluminium composite: Alucobond, uitgevoerd in twee contrasterende kleuren – Champagne metalic en Grey metalic. De luifel boven de entree is vrijdragend en wordt aan 1 zijde ingeklemd in een op zichzelf staande kolom welke als een ‘eyecatcher’ de entree naar de kantoren moet accentueren.

Om bij een grootschalige gevelrenovatie te voldoen aan de huidige regelgeving wat betreft isolatiewaarde, wordt ook de energiezuinigheid van het pand verbeterd. Door de toepassing van HR++ zon reflecterend isolatie glas en PV-panelen op het platte dak draagt deze renovatie tevens bij aan een duurzame toekomst.

 

 

Uitbreiding huisartsenpraktijk Poelpolder Vivaldistraat 73 Lisse
11-09-2018

Door vergrijzing van de bevolking, verschuiving van zorg uit het ziekenhuis naar de huisarts en andere zorgverleners uit de 1e lijn. Daardoor is huisartsenpraktijk Poelpolder afgelopen vijf jaar niet alleen gegroeid door de toename van patiënten, maar ook vanwege de toename aan zorg die wordt geboden. Doordat er meerdere disciplines onder één dak hun diensten aanbieden is de huidige omvang van de praktijk te klein geworden.

Met ingang van week 39 zal de aannemer starten met de uitbreiding en verbouwingswerkzaamheden aan de Vivaldistraat. Het pand wordt middels een optopping uitgebreid met 5 praktijkgerichte kamers. In zijn verschijningsvorm is naar eenheid gezocht met de reeds bestaande panden aan het gezondheidsplein.

 

 

Open monumentendag – 8 september 2018
30-08-2018

In het kader van ons 40 jarig jubileum stellen wij ons kantoor open op zaterdag 8 september tijdens de jaarlijkse Nationale Open Monumentendag.

De Nationale Open Monumentendag is een mooie gelegenheid om verschillende monumenten te bezichtigen, die anders gesloten blijven.

Ons kantoor is te bezichtigen van 10.00 uur tot 17.00 uur, komt u ook?

 

 

Nieuwbouw Plan Don Bosco - kavel 1, 4 en 9
30-08-2018

In het nieuwbouwproject ‘Don Bosco’ te Lisse zal een exclusieve villawijk met uitsluitend vrijstaande woningen worden gerealiseerd. In het hart van het plan Don Bosco wordt een waterpartij gerealiseerd die in verbinding staat met de Rijnsloot en de Greveling.

De kavels worden momenteel bouwrijp gemaakt en aan de nieuw te vormen straten Beekoever en Suddeoever worden er drie villa’s gebouwd die van onze ontwerptafel komen. De drie villa’s krijgen allen hun eigen unieke uitstraling die in deze fraaie omgeving uitstekend tot hun recht zullen komen. De ontwerpen zijn reeds voorgelegd bij Welstand en positief ontvangen en beoordeeld.

 

 

Belevingswinkel Baaij Fresh – een uniek concept!
30-08-2018

Zaterdag 8 september sluiten voor 3,5 week de deuren van de winkelpanden van Baaij Fish en Meat voor een grote interne verbouwing. Nadat wij 20 jaar geleden ook betrokken zijn geweest bij de verbouwing van de huidige winkelpanden, zijn wij er trots op om weer te mogen meewerken aan een nieuw uniek concept: de realisatie van een vers – belevingswinkel. Er zal met man en macht worden gewerkt om binnen de gestelde planning beide winkels samen te voegen tot één: Baaij Fresh.

Het nieuwe interieur wordt volledig in contrast met de huidige omgeving. Met de toepassing van hout in combinatie met zwarte kleurschakeringen wordt met de juiste verlichting het assortiment aangelicht en wordt de bezoeker meegenomen in een heuse belevingswereld waarin zijn worden geprikkeld om de producten in de juiste ambiance te ervaren!

De entree wordt in zijn geheel vernieuwd. De samengevoegde winkels krijgen een vaste luifelconstructie welke is ‘omgehaakt’ om de hoekpenanten, waarbij met een eigentijds materiaalgebruik een verdere invulling aan wordt gegeven. Hiermee wordt een buitenruimte gecreëerd om de beleving van binnen naar buiten te versterken.

Met dit unieke concept wordt het publiek meegenomen in een verhaal waarbij de zintuigen geprikkeld worden en kunnen zij naar hartenlust kennis maken met de versproducten.

 

 

Ontwerpburo Veldhoven en Partners - 40 jaar!
19-06-2018

Na een prachtige aanloop met een jaar vol met verrassingen en leuke evenementen mochten we vrijdag 29 juni ons 40-jarig jubileum vieren.

Met een mozaïek van foto’s, een zuil met krantenartikelen, presentatiehoeken met lopende projecten en een slideshow op scherm herleefden oude en nieuwe projecten.

We konden rekenen op een grote belangstelling. Genodigden waren gevraagd om een steentje bij te dragen aan een symbolische handeling, een ’bouw’steentje leggen in het logo van de vernieuwde reclamezuil.

Een feest zonder cadeaus is ondenkbaar en daarom vonden wij een gift/donatie voor een zorgvuldig uitgekozen doel voor deze gelegenheid op zijn plaats. Omdat wij ons graag sterk maken voor het in stand houden van het cultureel erfgoed in Lisse hebben wij ’t Huys Dever benadert of wij hen konden voorzien in een wens.  De opbrengt zal ten goede komen van de uitbreiding van het educatieve programma en het realiseren van een presentatieruimte. Hieraan zal na de zomerperiode meer aandacht worden besteed.

Dan rest ons om van deze gelegenheid gebruik te maken om u te bedanken voor alle hartelijke felicitaties en lovende woorden. Mede dankzij u is ons 40-jarig jubileum een onvergetelijke dag geworden!

 

 

Grootschalige renovatie woonhuis aan de Vrouwgeesterweg 86 Woubrugge
08-05-2018

In Woubrugge, aan de Vrouwgeesterweg, staat deze vrijstaande woonhuis met een fantastisch uitzicht op de Woudwetering. De woning, van het bouwjaar 1986, zal na een grootschalige renovatie een totaal andere uitstraling krijgen en weer voldoen aan de eisen van de huidige tijd. De woning wordt rondom geïsoleerd en de installaties worden vernieuwd naar de huidige normen. Met gestucte gevels, nieuwe kozijnen in combinatie met in kleurnuance vergrijsd hout, grote dakoverstekken en een aanbouw met woonkeuken krijgt de woning een geheel nieuw karakter.

 

 

Verbouwing/restyling kantoor, toiletten en binnentuin Elburg-Smit Wasbeekerlaan Sassenheim
07-05-2018

Voor het pand van drukkerij Elburg-Smit, welke door de bekende architect Fons Verheien is ontworpen, is een markante verschijning aan de Wasbeekerlaan. Het pand is in de jaren 80 gebouwd en wordt tot op de dag van vandaag door de huidige eigenaren met respect behandeld.

Aan ons is gevraagd om creatief mee te denken naar een nieuwe invulling voor de verouderde toiletgroepen en de troosteloos bijliggende binnentuin. Gedurende het ontwerpproces werd het idee geboren om ook meer samenhang te creëren in de indeling van de kantoren/vergaderruimten, de open werkruimte en de binnentuin.

 

‘Door de jaren heen….’
28-04-2018

Met dit thema hebben wij ons ingeschreven voor de mozaïekwedstrijd 2018. Bij de uitwerking vonden we dat het mozaïek raakvlak moest hebben met het 40-jarig bestaan van ons buro. Waar we ooit zijn begonnen met de tekendriehoek, maakte deze plaats voor de tekentafel. Hierna deed de computer zijn intrede, die in de huidige tijd tekenmethode niet meer weg te denken is. Leuke thema’s om in het mozaïek te verwerken. Met een constructie van 12 tekenrollen, PVC verbindings-stukken en een houten plaat aan de achterzijde hebben we een vlakverdeling gemaakt waarin de verschillende thema’s op een stilistische wijze zijn gepresenteerd.

Waardering van de jury : ‘5e plaats in de categorie fijnsteken!’

 

 

Reuze opbrengst door reuze mozaïek
27-04-2018

Het reuze bloemenmozaïek heeft  van 13 tot 18 april veel bezoekers getrokken naar ’t Vierkant in Lisse. “Lucht en Water 1” van M.C. Escher, uitgebeeld in 200.000 hyacintenkelkjes op een formaat van bijna 25m2 is dan ook een reuze prestatie gebleken. Met meer dan 150 vrijwilligers en een groot aantal bedrijven en organisaties, hebben wij als sponsor ook een bijdrage mogen leveren om dit evenement tot een succes te maken!

Aan dit project was een goed doel gekoppeld: De Oogvereniging Leiden en omstreken.

Met de opbrengst van +/- € 18.000,00 (vanuit o.a. sponsoring zullen er tandems worden aangekocht, waardoor blinden en slechtzienden met een fietsmaatje fietstochten door de regio kunnen maken. Een deel van de opbrengst wordt gereserveerd voor de organisatie van een sportevenement van de Oogvereniging in de Bollenstreek, begin 2019.

 

 

Nieuwbouw woonhuis aan de Kemphaanpad Almere
27-04-2018

Niet ver buiten de stad Almere ligt midden in de natuur het Stadslandgoed de Kemphaan. Aan de rand van dit prachtige natuurgebied, aan het Kemphaanpad, zal met toestemming van de gemeente een bedrijfswoning naast een landbouwschuur worden gerealiseerd die uitzicht biedt op dit prachtige stukje landschap.

De woning wordt ten opzichte van het maaiveld iets opgetild en vormt een eenlaagse haakse hoek met een nokhoogte van 5 meter en een goothoogte van 2,5 meter. Aan deze hoek is een noord-zuid georiënteerde as van terras-binnenruimte-terras met dezelfde hoogtes toegevoegd die het plan voorziet van een extra inrichting. Het uitzicht over het eigen terrein is wijds, slechts begrensd en doorsneden door de schoorsteen in de woonkamer. Het dak wordt bekleed met keramische pannen. De gevel wordt uitgevoerd in western red cedar in een ongelijk repeterend verticale verdeling, transparant gebeitst.

In maart heeft de welstandscommissie van de gemeente Almere zich gebogen over het ontwerp en heeft geconstateerd dat het plan, in dit stadium, voldoet aan de eisen van de welstand:  ‘Het ontwerp is verrassend en maakt vanwege zijn positionering op positieve wijze gebruik van zijn omgeving’. Met deze uitspraak ziet de gemeente een nadere uitwerking van het plan tegemoet.

 

 

In vogelvlucht II
29-03-2018

Middels dronebeelden wordt de voortgang van de nieuwbouw van het woonhuis op het Abeelenpark - kavel 23 - in Noordwijkerhout in beeld gebracht. Wekelijks ontvangen wij beelden die verslag doen van het proces. Momenteel wordt de kapconstructie gerealiseerd en kan er in week 12/13 worden begonnen met het opmetselen van de buitenschil.

Alle werkzaamheden verlopen volgens planning en naar verwachting zal de woning eind september gereed zijn voor oplevering.

 

 

Bezoek aan Circl van de ABN AMRO
20-02-2018

In de aanloop naar ons 40-jarig bestaan in juni doen we maandelijks mee aan een evenement of brengen een bezoek aan een bedrijf. Maandag 19 februari hebben wij  een bezoek gebracht aan Circl  op de Amsterdamse Zuidas. Circl is een platform waar maatschappij en samenleving samen in beweging komen voor een duurzame wereld.

Het ontwerp voor Circl begon met traditionele ontwerpopgave. In de loop van het ontwerpproces bracht ABN AMRO steeds hogere duurzaamheidseisen in waardoor het ontwerp steeds opnieuw moest worden aangepast. Vanwege het bijstellen van het ambitieniveau is er gekozen voor een andere benadering in de vorm van het circulair bouwen en dit viel bij de bank in de smaak.

In een leuke en informatieve rondleiding over een circulaire economie waarin grondstoffen opnieuw ingezet kunnen worden hebben wij kennis kunnen nemen van het tot stand komen van het gebouw en de herbruikbaarheid van materialen. De zichtbare materialen die zijn toegepast zijn het isolatiemateriaal gemaakt van vezels uit gedragen jeans, de houten vloer gemaakt van o.a. barkrukken en ander sloophout en de toepassing van oude bedrijfskleding van de bank. Een unieke toepassing in de bouw is het gebruik van gelijkstroom. Het dak, maar ook de dakranden, zijn voorzien van PV-cellen en de energie die deze opleveren is met gelijkstroom met veel minder verlies te gebruiken.

Circl is ontworpen om spontane ontmoetingen mogelijk te maken, te dineren of een lezing bij te wonen.

 

 

Bedrijfsbezoek aan Heko Spanten B.V. Ede
01-02-2018

Op dinsdag 23 januari hebben wij, op uitnodiging van de directie, een bezoek gebracht aan Heko Spanten B.V. in Ede.

Heko Spanten B.V. is een zusteronderneming van Houthandel Lambert van den Bosch te Ede en is al meer dan 50 jaar de specialist in het construeren, fabriceren en monteren van gelijmde dragende houtconstructies. Heko Spanten B.V. bewerkt, met liefde voor het natuurlijke karakter van hout, een boom tot een stijlvol en duurzaam eindproduct.

Samen met dit familiebedrijf hebben wij al jaren een duurzame relatie en hebben met elkaar al diverse projecten gerealiseerd zoals, sportaccommodaties, utiliteitsgebouwen en een clubgebouw voor een speeltuinvereniging.

Met dit bezoek zijn we het jaar gestart aan een reeks van maandelijkse activiteiten in de richting van ons 40 jarig bestaan.