Nieuwsbrief 2e jaargang - najaar 2022
20-12-2022

Hierbij presenteren wij de najaarseditie van onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te stellen van onze projecten en nieuwsfeitjes.

 

 

Download hier de nieuwsbrief

 

Transformatie van winkel naar woonruimte
12-12-2022

Binnen de gemeente Lisse ontkomen we er ook niet aan dat winkels leeg komen te staan. Ondernemers bedenken plannen wat economisch haalbaar is om zo’n ruimte ingevuld te krijgen. De meest voor de hand liggende invulling is woonruimte creëren voor de alleen maar groeiende woningzoekenden binnen de gemeente. Een interessante vraag is of we hierdoor niet het winkelgebied kwijt raken?

Momenteel heeft de gemeente Lisse een aantal van onze projecten in behandeling waarboven winkelruimten geheel of gedeeltelijk worden getransformeerd naar woonruimte.

 

 

Nieuwsbrief 2e jaargang - juli 2022
21-07-2022

Hierbij presenteren wij de zesde editie van onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te stellen van onze projecten en nieuwsfeitjes.

 

 

Download hier de nieuwsbrief

 

Wijziging gevelaanzicht Middenweg Lisse
21-07-2022

De gedateerde buitengevels van de schuur aan de Middenweg in Lisse hebben een complete wijziging ondergaan. Door deze wijziging is de verrommeling in het aanzicht weggenomen. De gevels zijn uitgevoerd in, op kleur gebeitste, Lariks houten kolommen die de ritmiek van de bestaande stramienen volgen met daartussenin een contrasterende gevelbeplating in zwart rabat profilering. De toegang naar de inpandig verbouwde kantine kenmerkt zich door een omgehaakte luifelrand welke uitgevoerd in Lariks delen.

 

 

Nieuwsbrief 2e jaargang - april 2022
26-04-2022

Hierbij presenteren wij de vijfde editie van onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te stellen van onze projecten en nieuwsfeitjes.

 

 

Download hier de nieuwsbrief

 

Start nieuwbouw bedrijfsunits Businesspark 'Fortuna' en 'Victoria' te Waddinxveen
22-03-2022

Op het bedrijventerrein Coenecoop III te Waddinxveen worden op kavel 15, 16 en 17 het Businesspark ‘Fortuna’ en ‘Victoria’ in totaal 11 bedrijfsunits gerealiseerd. Het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw zal absolute klasse uit gaan stralen wat nog eens extra versterkt wordt door de waterpartij waar het gebouw aan grenst.

De units worden gekenmerkt door de moderne uitstraling, de robuuste bouwstijl en de functionele bouwhoogte, waardoor de gebruiksmogelijkheden divers zijn. Bij de units aan de waterzijde wordt aan beide kanten glaskozijnen geplaatst waardoor de daglicht toetreding voor een aangename werkomgeving zorgt.

 

 

Weekendkrant - Plan voor vijf woningen in voormalige drinkwaterberging
07-03-2022

 

 

 

Krantenartikel - Appartementen in oude Hillegomse bollenschuur
03-02-2022

 

 

 

Start bouw 8 appartementen aan de Herenweg 80 Noordwijkerhout
31-01-2022

In 1927 is de eerste Bollenschuur en pakloods gebouwd aan de Herenweg 80 in Noordwijkerhout. Daarna heeft deze schuur alle ontwikkelingen van de bloembollencultuur meegemaakt. De gevel van de bollenschuur staat (tegenwoordig) aangemerkt als gemeentelijk monument.

Inmiddels is het project van start gegaan met de voorbereidingen, achter de monumentale gevel worden 8 appartementen gerealiseerd. De bouwmethodiek van de appartementen, deze zijn demontabel en herplaatsbaar, maar voldoen wel aan alle eisen volgens het bouwbesluit voor permanente bewoning.

 

 

Start nieuwbouw bedrijfsunits Businesspark ‘Beemsterweg’ Almere
24-01-2022

Op het bedrijventerrein Hollandsekant te Almere wordt op de laatste vrije bouwkavel het ‘Businesspark Beemsterweg’ gerealiseerd. Door het ‘open’ en verzorgde karakter van het bedrijventerrein verdient het nieuw te realiseren bedrijfsgebouw een stijlvolle uitstraling. Dit eigentijdse bedrijfsgebouw biedt ruimte aan 7 zelfstandige units.

De units worden gekenmerkt door een moderne uitstraling met een royale bouwhoogte van zowel de begane grond als de eerste verdieping. De totale hoogte van het pand bedraagt dan ook ruim 9 meter. Alle units worden uitgevoerd met een gedeelte verdiepingsvloer, een hoge overheaddeur, een aparte loopdeur en minimaal drie eigen parkeerplaatsen op het buitenterrein.

 

 

Nieuwsbrief 1e jaargang - december 2021
23-12-2021

Hierbij presenteren wij de vierde editie van onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te stellen van onze projecten en nieuwsfeitjes.

 

 

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief 1e jaargang - oktober 2021
01-11-2021

Hierbij presenteren wij de derde editie van onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te stellen van onze projecten en nieuwsfeitjes.

 

 

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwbouw woonhuis aan de Visserkade opgeleverd
01-11-2021

Na een bouwtijd van acht maanden is het woonhuis aan de Visserkade op vrijdag 22 oktober jl. opgeleverd en hebben de bewoners hun intrek genomen. Komende tijd worden de puntjes op de i gezet met de afwerking van de opleverpunten.

Het grote genieten, wonend aan het water, kan gaan beginnen!

 

 

 

Nieuwsbrief 1e jaargang - juli 2021
31-07-2021

Trots presenteren wij de tweede editie van onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te stellen van onze projecten en nieuwsfeitjes.

 

 

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwbouw woonhuis aan de Rooversbroekdijk Lisse
01-06-2021

Aan de Rooverbroekdijk is een start gemaakt met de nieuwbouw van een tweede bedrijfswoning ter plaatse van  boerderij Duineveld. Deze woning, met uniek uitzicht over het uitgestrekte water van de Ringvaart en op de Lisserpoelmolen zal medio december van dit jaar worden opgeleverd.
 

 

Het nieuwe 'normaal'
11-05-2021

Als gevolg van de covid-19 pandemie is de wachtruimte in de huisartsenpraktijk Derks aan de Wilhelminastraat 53 aangepast aan het nieuwe ‘normaal’.

Aan het oog van de buurt onttrokken ligt naast de huidige wachtruimte een zonnige binnentuin. Deze binnentuin is door drie bestaande ‘praktijkmuren’ en een schutting omsloten. Door het maken van een overkapping, met veel daglicht, is er een nieuwe wachtruimte gecreëerd. Met het in gebruik nemen van deze tweede wachtruimte, komt de praktijk, met in achtneming van de anderhalve meter norm, weer op het ‘oude’ aantal stoelen uit en kan de praktijk met goede looproutes weer draaien als voorheen. Hiermee ronden wij als betrokken buro een 3e interne verbouwing af en is de praktijk gereed voor de toekomst!

 

 

Nieuwsbrief 1e jaargang - april 2021
08-04-2021

Trots presenteren wij de eerste editie van onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te stellen van onze projecten en nieuwsfeitjes.

 

 

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwbouw bungalow achter bloembinderij van der Post Haven 10 te Hillegom
09-03-2021

In de tuin van bloembinderij van der Post, welke al bijna 60 jaar gevestigd aan de Haven 10 in Hillegom, zal medio juni van dit jaar, gestart worden met het realiseren van een leuke levensloopbestendige bungalow. Naast deze nieuwbouw zal de bovenverdieping van de winkel geschikt worden gemaakt voor twee appartementen.

Leuke note beoordeling Welstandscommissie:

'De vormgeving doet ons denken aan een voormalig waterleidinggebouwtje'

 

 

Nieuwbouw bedrijfsverzamelgebouw Coenecoop III kavel 15 en 16/17 te Waddinxveen
23-02-2021

Waddinxveen is in de regio de plaats met de meeste bedrijventerreinen. Coenecoop III is een kleinschalig en representatief bedrijvenpark, gelegen in een sfeervolle parkachtige en waterrijke omgeving.

Voor kavels 15 en 16/17 zijn voor de Dijkzone, midden en zuid, twee ontwerpen gemaakt voor de realisatie van in totaal 11 bedrijfsunits op betreffende locatie, waarbij rekening is gehouden met het beeldkwaliteitsplan ten opzichte van de omgeving. De bedrijfsunits gaan medio maart 2021 in de verkoop.

 

 

Verbouwing/restyling villa aan de Spinozaweg Noordwijk
18-02-2021

Op een toplocatie aan de Spinozaweg in Noordwijk, op slechts 100 meter loopafstand van het strand, staat deze villa in wijk De Zuid. De woning heeft een fraai uitzicht over de Zuidduinen en dateert uit 1976.

In september is de aannemer gestart met een grootschalige verbouwing, waarbij het karakter van de woning blijft behouden. De woning krijgt een hoogwaardige afwerking, aansluitend aan de normen van deze tijd. De buitenzijde van de woning wordt voorzien van een geïsoleerd gevelstucsysteem, aluminium puien met minimalistische afmeting en wordt het dak over de gehele oppervlakte voorzien van PV panelen.

Het interieur komt tot stand i.s.m. met een interieurdesigner en krijgt een warme en mediterraanse uitstraling, in aansluiting met buiten waar een wellness wordt gerealiseerd.

 

 

Uitbreiding TBMA aan de Delfweg te Noordwijkerhout
09-02-2021

TBMA is gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van oplossingen voor het transport van stortgoed in de procesindustrie en leveren van doseersluizen, wisselkleppen en andere componenten voor het verwerken van bulkgoederen.

Als gevolg van de schaalgrootte van orders voldoet de huidige bedrijfsruimte niet meer om te kunnen voldoen aan de vraag. Achter de huidige bedrijfsruimte zal een uitbreiding gaan plaats vinden van 800 m2 met een bouwhoogte van 12 meter. Het pand zal worden uitgerust met een kraanbaan om het productieproces te vergemakkelijken. Tevens worden de bestaande gevels gerenoveerd waarmee bestaan en nieuw 1 geheel gaan vormen.
 

 

Nieuwbouw woonhuis Visserkade Lisse
09-02-2021

Medio oktober zal aan de Greveling, ter plaatse van de markante botenloods, een nieuwe invulling worden gegeven, en zal aan de Visserkade een fraaie woning verrijzen.

De woning wordt uitgevoerd in een eigentijdse handvormsteen in combinatie met een houten gevelvulling. De vlakke dakpan, grote overstekken en een vide welke in hoofdvorm doorloopt in het dak, geven de woning een modern karakter.

De voorbereidingen voor de nieuwbouw zijn in volle gang en wordt er in het voorjaar een start gemaakt met de sloop van de markante loods en het bouwrijp maken van de grond. Hiermee wordt de Visserkade uitgebreid met een mooie woning.

 

 

Fase 1 van de nieuwbouw aan de Loosterweg 8 te Voorhout afgerond
05-11-2020

Januari jongstleden is de nieuwbouw van de bedrijfsruimte met kantoor aan de Loosterweg 8 te Voorhout van start gegaan. Inmiddels is fase 1 opgeleverd. Het fraaie pand is reeds in gebruik genomen en kunnen de bedrijfsactiviteiten van de firma van Reisen en Zonen B.V., na de brand in 2019, weer op één locatie worden voortgezet. In aansluiting op de nieuwbouw zijn de werkzaamheden voor fase 2 opgestart. Dit betreft de sloop van het voormalige kantoor en de gevelrenovatie van de bestaande schuren.
 

 

Restauratieprijs voor bollenschuur Weltevreden Sassenheim
05-11-2020

Stichting Oud Sassenheim (SOS) heeft de jaarlijkse Restauratieprijs toegekend aan de gerenoveerde bollenschuur aan de Kastanjelaan 14a in Sassenheim. Het gebouw is omgevormd tot een complex met vijf appartementen. De prijs is in 2012 door SOS ingesteld om de aandacht te vestigen op beeldbepalende panden in Sassenheim.

De nu onderscheiden bollenschuur stamt uit 1927. Het gebouw is een gemeentelijk monument en staat ook vermeld in de regionale collectie bollenschuren van het Cultuurhistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek.

Op vrijdag 24 augustus 2020 is de renovatieprijs voor de bollenschuur Weltevreden uitgereikt aan de eigenaren met een mooie oorkonde en een schildje aan de muur.

Mede door het behoud van specifieke details, zoals de indeling van de ramen, behoud van luchtroosters en de takels aan de gevels, is het karakter van de bollenschuur behouden en heeft met een woonbestemming een invulling gekregen voor de toekomst!

 

 

Uitbreiding woonhuis Irissenstraat te Lisse
24-01-2020

In december 2019 is een aanvraag omgevingsvergunning gedaan voor de uitbreiding van een woonhuis aan de Irissenstraat te Lisse. Het ontwerp van deze woning is van de hand van architect Leen Tol Jr. en dateert uit 1954. Deze woning was destijds een onderdeel van 4 woningen die in opdracht van het bestuur van de gemeente Lisse toentertijd met rijkspremie zijn ontwikkelt.

Aan de woning zal in zijn huidige vorm een eigentijdse uitbouw worden gecreëerd in lijn met het bestaande gevelbeeld.

 

 

 

Nieuwbouw bedrijfsruimte met kantoor aan de Loosterweg 8 Voorhout
24-01-2020

P. van Reisen & Zonen Export B.V. is een bloembollen exportbedrijf welke dateert uit 1878. Door brand op 1 juli 2019 zijn verschillende opstallen onbruikbaar geworden en was het noodzaak voor het bedrijf om zo spoedig mogelijk tot herbouw te komen op de huidige locatie aan de Loosterweg te Voorhout.

In samenwerking met de gemeente Teylingen en omwonenden zijn de nodige vergunningen verkregen en is op 6 januari de nieuwbouw van de bedrijfsruimte met kantoor van start gegaan. Volgens planning zal medio juni 2020 het complex in gebruik worden genomen.
 
 

 

Radio- en Tv-studio RTV Katwijk officieel in gebruik genomen
10-10-2019

Na het uitspreken van lovende woorden over de nieuwe huisvesting en met het doorknippen van het symbolische lint, heeft wethouder Jacco Knape ‘het nieuwe’ RTV Katwijk op 27 september officieel geopend. Voorzitter van RTV Katwijk, Willem Meijvogel vertelt dat de verhuizing en de samenwerking met Uitgeverij Verhagen de start is van een nieuwe uitdaging. Toekomstbestendig worden in het snel ontwikkelende medialandschap! Met deze nieuwe huisvesting; een centrale hal, twee grote studio’s, montage en regieruimtes en de Tv-studio, zet de omroep een volgende stap in de toekomst.

 

 

 

Huisartsenpraktijk Poelpolder feestelijk geopend!
10-09-2019

Donderdag 5 september is Huisartsenpraktijk Poelpolder op feestelijke wijze geopend door dr. F. van der Salm en burgemeester L. Spruit.

De praktijk is door middel van een ‘optopping’ uitgebreid met 5 praktijkgerichte kamers op de verdieping welke in zijn verschijning door middel van een facade met houten delen aan de voorzijde van het pand met elkaar zijn ‘verbonden’. Door het gebruik van lichte kleuren en materialen in het interieur heeft de praktijk een open karakter gekregen met een ambiance van rust. Met de uitbereiding is er aan de Vivaldistraat een gezondheidsplein gerealiseerd waar alle 1e lijns zorgvoorzieningen beschikbaar zijn.

 

 

Nieuwbouw bedrijfsruimte met kantoor Elsto Drives & Controls Voorhout
10-09-2019

ELSTO Drives & Controls, gevestigd aan de Loosterweg 7 in Voorhout, produceert en levert zowel standaard als hoog specialistische aandrijvingen en daarbij behorende besturingsoplossingen. Dankzij het zeer uitgebreide leveringsprogramma, leveringen uit voorraad, zijn aandrijf- of besturingsoplossingen snel beschikbaar. Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag vanuit de logistiek is besloten om de voorraden te centraliseren en naast het bestaande pand een nieuwe opslag te realiseren.

 

Zelfs te vinden op de Alpe D’huez
25-06-2019

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

Het team van AD6 Drinkebroeders is een vriendengroep uit Noordwijkerhout die diverse evenementen georganiseerd heeft om geld in te zamelen ten behoeve van dit doel. Wij mochten deelgenoot zijn van een van hun topprestaties en bij hen, op de rug, in totaal 36 keer de berg opgaan van de Alpe D’huez. Een topprestatie!!!

 

 

Onthulling audio/visuele presentatieruimte 't Huys Dever
28-05-2019

Op zaterdag 25 mei is de audio/visuele presentatieruimte op de zolder van ’t Huys Dever op feestelijke wijze in gebruik genomen.

Deze educatieve toevoeging bij ’t Huys is tot stand gekomen uit giften/donaties ter gelegenheid van het 40-jarige jubileum van ons bureau in juni 2018. Namens alle betrokkenen wordt iedereen hartelijk bedankt voor de tot standkoming van deze aanvulling. Hiermee is het project op een leuke en creatieve afgesloten en is een wens in vervulling gegaan!

 

 

Nieuwbouw kavel 4 aan de Don Boscostraat ook van start!
14-05-2019

Nu de palen in de grond zitten, is de derde woning van onze ontwerptafel in het Plan Don Bosco Lisse in uitvoering gegaan!

De woning wordt uitgevoerd met een karakteristieke getoogde kapvorm welke wordt afgedekt met natuurleien. Naast de verschijningsvorm van de woning worden mede beeldbepalend, de gemetselde gevels. Deze worden uitgevoerd in verschillende steenformaten, te weten: vecht, waal- en dikformaat. Deze traditionele en op ambachtelijke wijze gebakken stenen worden geleverd door de steenfabriek Vogelensangh.

De verhoudingen van de woning zijn door de zorgvuldig uitgewerkte detaillering kenmerkend en maken dat deze woning zijn eigen karakter krijgt!

 

 

Vernieuwen bedrijfsruimte en uitbreiding kantoor aan de Leidsestraat 126 Hillegom
23-04-2019

Het karakteristieke pand aan de Leidsestraat 126 in Hillegom zal met behoud van zijn uiterlijke kenmerken gedeeltelijk worden vernieuwd en uitgebreid met een eigentijds kantoorpand in een 2 laagse bebouwing met een opslag/bedrijfsruimte met een totale oppervlakte van ca. 3.000 m2.

In het ontwerp is gekozen voor een moderne stijl met gebruikmaking van veel glas, waardoor dit gebouwdeel een duidelijk contrast vormt met de stijl van de oorspronkelijke pand. Met het gebouw wordt hoogwaardige kantoor-/bedrijfsruimte aan de markt toegevoegd die aan alle hedendaagse eisen voldoet.

 

 

Herbestemming en ontwikkeling vanuit een ‘circulaire gedachte’ aan de Herenweg 80 Noordwijkerhout
16-04-2019

In een circulaire economie draait het om slim gebruik maken van grondstoffen, producten en goederen, zodat deze oneindig hergebruikt kunnen worden. Voor gebouwen betekent ‘circulair’ dat materialen weer worden hergebruikt, maar ook dat het gebouw flexibel ingezet kan worden.

Aan de Herenweg 80 te Noordwijkerhout is vanuit deze ‘circulaire gedachte’ een initiatief ontplooid waarbij zoveel mogelijk materialen van de bestaande gebouwen worden hergebruikt. Het project zal tweeledig worden ingevuld. Achter de bestaande, monumentale voorgevel van de voormalige bollenschuur en pakloods zullen 8 wooneenheden worden gerealiseerd. Ter plaatse van de voormalige schuurruimte komen 15 boetiekhotelkamers voor recreatief verblijf en een beheerderswoning.

 

 

Uitbreiding en verbouwing aan de Von Bonninghausenlaan 40 Lisse
21-02-2019

Aan de Von Bonninghausenlaan 40 zijn de werkzaamheden direct na aanvang van het nieuwe jaar van start gegaan. De woning is volledig gestript en opengewerkt voor een uitbreiding aan de achterzijde, rekening houdend met het behoud van alle karakteristieke kenmerken die deze woning bezit.

 

 

Uitbreiding Lamboo Dried & Deco aan de 2e Poellaan 8 Lisse
11-02-2019

Lamboo Dried & Deco is sinds 1982 de Nederlandse producent van droogbloemen en importeur van natuurlijke decoraties. Alle bloemen worden lokaal geteeld en vervolgens verwerkt in de droogruimtes. De meeste producten krijgen een meerwaarde in het eigen atelier, zoals verven, glitteren, sneeuwen, geuren en inpakken. Het assortiment is gericht op seizoensgebonden decoraties; zoals Valentijnsdag, Pasen, lente, zomer, herfst, winter en Kerstmis.

De in de jaren 80 populaire decoratie heeft momenteel een flow genomen. Gedroogde bloemen zijn weer in!

Met de toegenomen trendvraag blijkt de huidige bedrijfshal, gebouwd in 2011, niet voldoende ruimte te bieden voor de droging en verwerking van alle decoraties. Binnen het bestemmingsplan is gekeken naar een efficiënte oplossing om het pand uit te breiden. Op donderdag 7 februari is met het slaan van de eerste paal een start gemaakt met de uitbreiding van 800 m2 multifunctionele ruimte.
 

 

Uitbreiding/verbouwing vrijstaande bungalow aan de Poelzoom 9 te Hazerswoude-Dorp
15-01-2019

Aan de Poelzoom 9 te Hazerswoude-Dorp zijn de voorbereidingen voor een grote verbouwing van de woning in volle gang. De woning en zijn omgeving zijn totaal ‘gestript’ en de werkzaamheden voor de bouw kunnen worden gestart.

De vrijstaande bungalow is gelegen aan het water, op één van de mooiste plekjes in ’t Groene Hart’. Deze onder architectuur van architect J. Dekker uit Hazerswoude-Dorp gebouwde en bewoonde woning dateert uit 1960 en bestaat uit twee bouwblokken die samen zijn verbonden door een royale hal.

Met de verbouwing blijft de hoofdvorm volledig intact, wordt met het rondom isoleren van de woning voldaan aan de normen van deze tijd, en met toepassing van nieuw gevelmetselwerk, stucwerk en houten elementen wordt de woning in een nieuw en eigentijds jasje gestoken.

 

 

Hoog(s)tepunt RTV Katwijk
14-01-2019

De verbouwing van RTV Katwijk aan de Ambachtsweg te Katwijk nadert met rasse schreden zijn eindpunt. Met als opleverdatum van 1 februari 2019 in het zicht wordt er middels een strakke afbouwplanning sturing gegeven aan de laatste werkzaamheden om daarna het stokje over te dragen aan RTV. Men verwacht eind februari de bouw af te ronden, waarna met inrichten kan worden begonnen.

Met een korte feestelijke bijeenkomst werd vrijdagochtend 21 december het eerste hoogtepunt gemarkeerd tijdens de bouw, waarbij alle betrokkenen en belangstellenden aanwezig waren.